topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakistegt svinekød

Teriyakistegt svinekød

med ingefærris og grønne bønner

I aften laver vi forførende svinekød stegt med teriyakisauce. Samtidig steger vi grønne bønner, gulerødder og rødløg med hvidløg, som vi derefter blander med kød og sauce. Vi serverer kød og grøntsager med cremet ingefærris, og topper med frisk limesaft.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

75 g

Grønne bønner

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Lime

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2815 kJ
Kalorier (kcal)673 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat83.1 g
Sukker18.7 g
Protein38.6 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefærpasta i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skær rødløg i 1 cm både.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Fjern ender fra grønne bønner [½ pakke, 2P], og skær i 2 cm store stykker. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Skær kød i 3 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Steg kød og grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på høj varme. 

Steg kød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en skål, og dæk til. 

Sænk til middelhøj varme (tilsæt en smule olivenolie ved behov). Steg grønne bønner, gulerod og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Overfør til en tallerken. 

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Sænk til middellav varme.

Tilsæt teriyakisauce og vand [1/2 dl I 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt kød og grøntsager
5

Tilsæt limesaft [1 spsk I 2 spsk] og kød, og smag til med salt og peber.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kød og grøntsager.

Server med resterende limebåde.