Italiensk inspireret kylling og kaperssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk inspireret kylling og kaperssauce

Italiensk inspireret kylling og kaperssauce

med frisk rucolasalat med finrevet ost

Italienerne kan altså noget med simple, gode råvarer! Her får vores gyldentstegte kyllingebryst selskab af kapers og citron i en skøn sauce, og på siden kommer en frisk rucolasalat med aromatisk finrevet ost, og jasminris tilsmagt med Middelhavsdrøm.

Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Kapers

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

40 g

Rucola

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Gulerod

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til panering

2 spsk

Mel til panering

2 spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3328 kJ
Kalorier (kcal)795 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt12.7 g
Kulhydrat78.4 g
Sukker6.1 g
Protein46.2 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, Middelhavsdrøm og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered kylling
2

Imens, læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, og overfør til en tallerken.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Overfør færdigstegt kylling til en tallerken. 

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kyllingebouillon og vand, og sænk varmen til middel.

Tilsæt smør og kapers, og lad simre i 4-5 min.

Lav salat
5

Skyl rucola.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland rucola, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber. Tilsæt finrevet ost lige inden servering.

Hak persille groft.

Skær citron i både.

Server
6

Anret kylling, ris og salat på tallerkener.

Top kylling med sauce.

Drys med persille.

Server med citronbåde.