I aften går den kulinariske rejse til Thailand og vi frister med en fantastisk 'cashew chicken' wok med masser af dejlige ingredienser. Vi fylder vores wok med paneret kylling, peberfrugt, løg, sukkerærter, cashewnødder og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er cremet kokosris og frisk thaibasilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 ml
Kokosmælk
150 g
Jasminris
2 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
150 g
Sukkerærter
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød chili
1 pose
Thaibasilikum
½ stk
Lime
300 g
Kyllingebryststrimler
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
80 g
Sød chilisauce
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [2 dl | 4 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Del sukkerærter på langs.
Pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hak thaibasilikum groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt sukkerærter, og steg videre i 1 min.
Smag til med salt og peber.
Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken.
Imens, bland hvedemel [3 spsk I 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber i en dyb tallerken. Vend kylling i skålen.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme (tilsæt en smule olivenolie ved behov).
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, hvidløg, et stort skvæt limesaft, vand [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt sojaglace, grøntsager, halvdelen af chili og halvdelen af thaibasilikum til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt cashewnødder, og tag panden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Anret ris og 'cashew chicken' i dybe tallerkener.
Top med resterende chili og thaibasilikum.