topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk 'cashew chicken'

Thailandsk 'cashew chicken'

med cremet kokosris og frisk thaibasilikum

I aften går den kulinariske rejse til Thailand og vi frister med en fantastisk 'cashew chicken' wok med masser af dejlige ingredienser. Vi fylder vores wok med paneret kylling, peberfrugt, løg, sukkerærter, cashewnødder og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er cremet kokosris og frisk thaibasilikum.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

125 ml

Kokosmælk

150 g

Jasminris

2 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

150 g

Sukkerærter

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

1 pose

Thaibasilikum

½ stk

Lime

300 g

Kyllingebryststrimler

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

80 g

Sød chilisauce

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

40 g

Cashewnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1027 kcal
Energi (kJ)4299 kJ
Fedt31.1 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat125.4 g
Sukker40 g
Protein55.7 g
Salt9.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [2 dl | 4 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Forbered grøntsager
2

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Del sukkerærter på langs.

Pres eller hak hvidløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Hak thaibasilikum groft.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt sukkerærter, og steg videre i 1 min.

Smag til med salt og peber.

Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken. 

Imens, bland hvedemel [3 spsk I 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber i en dyb tallerken. Vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme (tilsæt en smule olivenolie ved behov). 

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, hvidløg, et stort skvæt limesaft, vand [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt sojaglace, grøntsager, halvdelen af chili og halvdelen af thaibasilikum til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt cashewnødder, og tag panden af varmen.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Server
6

Anret ris og 'cashew chicken' i dybe tallerkener.

Top med resterende chili og thaibasilikum.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image