Thailandsk 'cashew chicken'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk 'cashew chicken'

Thailandsk 'cashew chicken'

med cremet kokosris og frisk thaibasilikum

I aften går den kulinariske rejse til Thailand og vi frister med en fantastisk 'cashew chicken' wok med masser af dejlige ingredienser. Vi fylder vores wok med paneret kylling, peberfrugt, løg, sukkerærter, cashewnødder og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er cremet kokosris og frisk thaibasilikum.

:
Mælkefri
:
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten
Nødder

30 minutter
30 minutter

150 g

Jasminris

100 ml

Kokosmælk

2 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

1 pose

Sukkerærter

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

½ stk

Lime

1 pose

Thaibasilikum

5 g

Ginger Ninja

()

300 g

Kyllingebryststrimler

50 ml

Sojasauce

()

80 g

Sød chilisauce

40 g

Cashewnødder

( )

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

3 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Energi (kJ)4218 kJ
Kalorier (kcal)1008 kcal
Fedt29.8 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat122.4 g
Sukker40.3 g
Protein56.9 g
Salt9.1 g

Stegepande
Gryde

Kog ris
1

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler og løg i tynde, halve skiver. 

Del sukkerærter på langs.

Hak hvidløg fint og thaibasilikum groft. 

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt sukkerærter, og steg videre i 1 min.

Krydr med salt og peber, og overfør til en tallerken. 

Imens, bland hvedemel [3 spsk I 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber i en skål. 

Vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme. 

Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, hvidløg, et stort skvæt limesaft, vand [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt sojaglace, grøntsager, halvdelen af chili og halvdelen af thaibasilikum til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt cashewnødder, og tag panden af varmen.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risene får form som en kuppel. Fortsæt med risene til resten af portionerne.

Anret 'cashew chicken' ved siden af. 

Top med resterende chili og thaibasilikum.