I aften går den kulinariske rejse til Thailand og vi frister med en fantastisk 'cashew chicken' wok med masser af dejlige ingredienser. Vi fylder vores wok med paneret kylling, peberfrugt, løg, sukkerærter, cashewnødder og masser af skønne krydderier. Spændende tilbehør er cremet kokosris og frisk thaibasilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
125 ml
Kokosmælk
2 stk
Peberfrugt
1 stk
Løg
1 pose
Sukkerærter
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 pose
Thaibasilikum
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
300 g
Kyllingebryststrimler
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
80 g
Sød chilisauce
40 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler og løg i tynde, halve skiver.
Del sukkerærter på langs.
Hak hvidløg fint og thaibasilikum groft.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og løg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt sukkerærter, og steg videre i 1 min.
Krydr med salt og peber, og overfør til en tallerken.
Imens, bland hvedemel [3 spsk I 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et stort nip peber i en skål.
Vend kylling i skålen.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland sojasauce, sød chilisauce, hvidløg, et stort skvæt limesaft, vand [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tilsæt sojaglace, grøntsager, halvdelen af chili og halvdelen af thaibasilikum til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt cashewnødder, og tag panden af varmen.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risene får form som en kuppel. Fortsæt med risene til resten af portionerne.
Anret 'cashew chicken' ved siden af.
Top med resterende chili og thaibasilikum.