I dag laver vi en perfekt kogt risotto med portobello og grønne bønner, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Karrypasta, kokosmælk, grøntsagsbouillon og sojasauce giver vores Thai curry style svamperisotto en eksotisk smag. Vi topper med crunchy peanuts, frisk forårsløg og syrlig citronsaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
150 g
Portobello
1 stk
Løg
1 stk
Lime
30 g
Rød karrypasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
150 g
Grønne bønner
250 ml
Kokosmælk
1 stk
Forårsløg
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 3)
5 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver grønne bønner.
Kog bønner i 3-4 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og stil til side.
Hak løg og hvidløg fint.
Hak svampe groft.
Snit forårsløg fint.
Bland kokosmælk, grøntsagsbouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og vand [5 dl | 9 dl] i en stor skål.
Skær lime i både.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt svampe og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt ris og karrypasta, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt kokosblanding, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud
Imens, hak peanuts groft.
Tilsæt grønne bønner til stegepanden med færdig risotto, og lad simre i 1-2 min.
Tag panden af varmen.
Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Drys med forårsløg og peanuts.
Server med limebåde.