topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk kikærtekarry

Thailandsk kikærtekarry

med ristede løg og chili-hvidløgsolie

I aften frister vi med en spicy karry med inspiration fra Thailand. Vores karry indeholder kikærter, peberfrugt, rød karrypasta, sojasauce, kokosmælk og indiske krydderier. Vi serverer vores karry med luftige basmatiris, ristede løg, og chili-hvidløgsolie med spinat og limesaft.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

30 g

Rød karrypasta

250 ml

Kokosmælk

150 g

Basmatiris

30 g

Spinat

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

1 g

Chiliflager

4 g

Mild Mahal

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3784 kJ
Kalorier (kcal)904 kcal
Fedt51.5 g
Mættet fedt24.4 g
Kulhydrat87.6 g
Sukker9.4 g
Protein17.7 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Pres eller hak hvidløg fint.

Hæld væde fra kikærter, og skyl spinat.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil let bløde.

Lav sauce
3

Tilsæt karrypasta og Mild Mahal, og steg i 30 sek. Tilsæt sojasauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og kokosmælk, og lad simre på middel varme i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Imens, bland chiliflager, hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Tilsæt spinat og limesaft [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden lige inden servering, og rør rundt.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Server
4

Anret ris og karry i dybe tallerkener.

Top med koriander.

Drys med ristede løg [1/2 pakke, 2P].

Server med chili-hvidløgsolie.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image