Aftenens kulinariske rejse går til Thailand, og vi frister med et væld af karakteristiske ingredienser. Vi steger kuller, og lader den derefter simre i en fantastisk kokossauce med citrongræs og thaibasilikum. Vi serverer vores kuller med aromatisk ingefærris, smukke gulerodsbånd med lime, frisk chili og saltede peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
100 ml
Kokosmælk
1 stk
Citrongræs
½ stk
Lime
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
150 g
Jasminris
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
1 pose
Thaibasilikum
1 stk
Rød chili
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1.5 dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland gulerod, limesaft og et nip salt i en mellemstor skål.
Bank citrongræs med en kagerulle, og halver på langs.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend fisk i mel.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil let brunet.
Tilsæt vand [1,5 dl | 3 dl], grøntsagsbouillon, citrongræs, kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] til stegepanden.
Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil fisken er gennemstilberedt og saucen er tyknet.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak basilikum fint.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Hak peanuts groft.
Fjern citrongræs fra saucen, og tilsæt basilikum og saft fra resterende limebåde.
Krydr med et nip salt.
Anret ingefærris, fisk og gulerod på tallerkener.
Top fisk med kokossauce.
Drys med chili og peanuts.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.