Sataysauce er en krydret indonesisk sauce. I aften bruger vi den i en fantastisk sauce med rødløg, gulerod, madlavningsfløde, sataysauce, sojasauce og indiske krydderier. Vi kommer pangasius i saucen, og lader den simre, inden vi server den med aromatiske jasminris, frisk koriander, crunchy peanuts og limesaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
4 g
Mild Mahal
100 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
240 g
Hajmalle fiskefilet
(Indeholder Fisk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær rødløg i tynde skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Mild Mahal, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, sataysauce, sojasauce, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg i 1-2 min.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Tilsæt fisk til stegepanden, og lad simre under låg på middel varme i 4-5 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak peanuts groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak koriander groft.
Anret ris, fisk og sauce på tallerkener.
Drys med koriander og peanuts
Server med limebåde.