topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk reje-'Tom Kha'

Thailandsk reje-'Tom Kha'

med citrongræs og korianderbrød

Tom kha er en suppe fra Thailand, der indeholder kokosmælk og karry. Vores skønne variant indeholder også rejer, chili, fiskesauce, citrongeæs, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy suppe med luftige ris og aromatiske korianderbrød.

Allergener:
Krebsdyr
Hvede
Gluten
Soja
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 ml

Kokosmælk

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

200 g

Champignon

1 stk

Citrongræs

30 g

Rød karrypasta

125 g

Cherrytomater

150 g

Jasminris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Lime

1 stk

Rød chili

1 pose

Koriander

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

15 g

Fish sauce

(Indeholder Soja, Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

3 dl

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3887 kJ
Kalorier (kcal)929 kcal
Fedt39.8 g
Mættet fedt19.1 g
Kulhydrat112.7 g
Sukker14.1 g
Protein26.8 g
Salt7 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).

Bank citrongræs med en kagerulle, og del på langs.

Hak svampe groft.

Hak løg fint. 

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både. 

Steg løg
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg, ingefærpasta, citrongræs og karrypasta i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Lav Tom Kha
3

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk], kokosmælk, svampe og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 15 min.

Tilsæt fish sauce [½ pakke, 2P], chili og rejer, og rør i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte.

Tilsæt salt [1/2 tsk |1 tsk] og limesaft [2 spsk | 4 spsk]. 

Fjern citrongræs inden servering.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog ris
4

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav korianderbrød
5

Imens, hak koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Placer pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgsolie. 

Bag i 3-4 min, eller indtil sprøde.

 

Server
6

Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.

Server korianderbrød og resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image