Tom kha er en suppe fra Thailand, der indeholder kokosmælk og karry. Vores skønne variant indeholder også rejer, chili, fiskesauce, citrongeæs, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy suppe med luftige ris og aromatiske korianderbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 ml
Kokosmælk
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
200 g
Champignon
1 stk
Citrongræs
30 g
Rød karrypasta
125 g
Cherrytomater
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 pose
Koriander
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
15 g
Fish sauce
(Indeholder Soja, Fisk)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
3 dl
Vand (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 200ºC/180ºC (varmluft).
Bank citrongræs med en kagerulle, og del på langs.
Hak svampe groft.
Hak løg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg, ingefærpasta, citrongræs og karrypasta i 2-3 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], sukker [1 tsk | 2 tsk], kokosmælk, svampe og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 15 min.
Tilsæt fish sauce [½ pakke, 2P], chili og rejer, og rør i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte.
Tilsæt salt [1/2 tsk |1 tsk] og limesaft [2 spsk | 4 spsk].
Fjern citrongræs inden servering.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak koriander fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Placer pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgsolie.
Bag i 3-4 min, eller indtil sprøde.
Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.
Server korianderbrød og resterende limebåde.