Thailandsk svinekøds-'larb'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk svinekøds-'larb'

Thailandsk svinekøds-'larb'

med basmatiris og saltede peanuts

Har du aldrig hørt om retten Larb? Det er en slags salat med stegte ingredienser, som er en nationalret i Laos. Salaten kan indeholde forskellige slags protein, men i aftenens variant har vi valgt svinekød, som vi steger med rødløg, gulerod, sød chilisauce og fishsauce. Klassisk tilbehør er varme ris og rå grøntsager. I aften serverer vi vores Larb med luftige basmatiris, peanuts, frisk agurk, mynte og koriander.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Æg
Sennep
Soja
Fisk
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

250 g

Hakket svinekød

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod, Julienne

40 g

Sød chilisauce

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

30 g

Fish sauce

(Indeholder Soja, Fisk)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

½ stk

Lime

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3016 kJ
Kalorier (kcal)721 kcal
Fedt26.5 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat82.6 g
Sukker19.2 g
Protein35.5 g
Salt7.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg svinekød
2

Imens, hak rødløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød, rødløg og gulerod med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt sød chilisauce, Ginger Ninja, fishsauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Pluk mynte og koriander.

Server
4

Anret ris, svinekøds-larb og agurk i dybe tallerkener.

Top med mynte, koriander, peanuts.

Server med limebåde.