Har du aldrig hørt om retten Larb? Det er en slags salat med stegte ingredienser, som er en nationalret i Laos. Salaten kan indeholde forskellige slags protein, men i aftenens variant har vi valgt svinekød, som vi steger med rødløg, gulerod, sød chilisauce og fishsauce. Klassisk tilbehør er varme ris og rå grøntsager. I aften serverer vi vores Larb med luftige basmatiris, peanuts, frisk agurk, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
250 g
Hakket svinekød
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod, Julienne
40 g
Sød chilisauce
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Fish sauce
(Indeholder Soja, Fisk)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
½ stk
Lime
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød, rødløg og gulerod med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt sød chilisauce, Ginger Ninja, fishsauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Pluk mynte og koriander.
Anret ris, svinekøds-larb og agurk i dybe tallerkener.
Top med mynte, koriander, peanuts.
Server med limebåde.