En letlavet, men alligevel spændende hverdagsret med skønne smage, der passer perfekt, når det skal gå hurtigt, men samtidig overraske. Fisken steges og toppes derefter af en sød chili-sojaglace. Vi serverer vores fisk med cremet kokosris, stegte grønne bønner og en saftig mangosalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
100 ml
Kokosmælk
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
80 g
Sød chilisauce
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
75 g
Grønne bønner
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Bland mango, chili, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en mellemstor skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P].
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner med sesamfrø i 3-4 min, eller indtil møre.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt.
Opvarm samme stegepande (tør af først) med en smule olivenolie på middel varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande (tør af først) med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] på middel varme.
Steg hvidløg og ingefær i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce og et skvæt limesaft, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret kokosris, fisk, grønne bønner og mangosalat i dybe tallerkener.
Top fisk med sød chili-sojaglace.
Drys med ristede løg.
Server med resterende limebåde.