Thailandsk torsk i sød chili-sojaglace
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk torsk i sød chili-sojaglace

Thailandsk torsk i sød chili-sojaglace

med kokosris og saftig mangosalat

En letlavet, men alligevel spændende hverdagsret med skønne smage, der passer perfekt, når det skal gå hurtigt, men samtidig overraske. Fisken steges og toppes derefter af en sød chili-sojaglace. Vi serverer vores fisk med cremet kokosris, stegte grønne bønner og en saftig mangosalat.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

100 ml

Kokosmælk

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Mango

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

80 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

75 g

Grønne bønner

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Ristede løg

(Indeholder Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3449 kJ
Fedt25.7 g
Mættet fedt12.7 g
Kulhydrat105.9 g
Sukker36.8 g
Protein33.7 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kokosris
1

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P] og vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Lav mangosalat
2

Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. 

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Bland mango, chili, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en mellemstor skål. 

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg grønne bønner
3

Skær ender af grønne bønner [1/2 pose, 2P].

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg grønne bønner med sesamfrø i 3-4 min, eller indtil møre. 

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en tallerken. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt.

Opvarm samme stegepande (tør af først) med en smule olivenolie på middel varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav sauce
5

Imens, riv ingefær [½ stk, 2P] fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm samme stegepande (tør af først) med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] på middel varme.

Steg hvidløg og ingefær i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt sød chilisauce, sojasauce og et skvæt limesaft, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret kokosris, fisk, grønne bønner og mangosalat i dybe tallerkener.

Top fisk med sød chili-sojaglace.

Drys med ristede løg. 

Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image