Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Thailand og vi frister med en fantastisk vegetargryde med masser af dejlige ingredienser. Vi fylder vores gryde med veganske strimler, løg, gulerod, pak choi og masser af skønne krydderier. Perfekt tilbehør er ris og chili-peanutolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
80 g
Sød chilisauce
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
200 g
Veganske strimler
(Indeholder Soja)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ g
Chiliflager
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler, rødløg, gulerod og pak choi med Ginger Ninja og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce, hvidløg, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Imens, bland chiliflager [1/2 pakke, 2P], peanuts og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, veganske strimler, grøntsager og sauce i dybe tallerkener.
Top med chili-peanutolie.