Timianstegt lam og myntedressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Timianstegt lam og myntedressing

Timianstegt lam og myntedressing

med lun rødbedesalat og sprøde hvidløgsbrød

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen, sammen med timian og hvidløg. Et smukt, og velsmagende tilbehør er en rodfrugtsalat med ovnbagte gulerødder og rødbeder, salatmix og balsamico. Vi serverer lam og rodfrugtsalat med hvidløgsbrød, kølende mynteyoghurt og hakkede pistacienødder.

Allergener:
Nødder
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

2 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Timian

15 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder)

1 pose

Mynte

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

60 g

Blandet salat

15 ml

Balsamico

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

efter behov

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)982 kcal
Energi (kJ)4108 kJ
Fedt71.03 g
Mættet fedt27.9 g
Kulhydrat52.67 g
Sukker21.7 g
Protein33.19 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg lam
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag lam ud af køleskabet. Krydr med et nip salt*, og rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Opvarm en stegepande på middel varme. Steg lam med fedtsiden nedad i 8-9 min. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.

Bag rodfrugter
2

Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm både. Skær gulerødder (uskrællet) i 1 cm tykke skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Bag lam
3

Pres eller hak hvidløg fint. Tilsæt en klat smør*, timian [2 stilke | 4 stilke] og halvdelen af hvidløg til panden, og skru op til middelhøj varme. Brun lam på alle sider i 30 sek, og overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad (sørg for at få al timiansmør med). Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir.

Lav mynteyoghurt
4

Hak pistacienødder groft. Hak mynte fint. Bland yoghurt, mynte og et nip salt* og peber* i en lille skål. Bland resterende hvidløg, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* i en anden lille skål.

Lav hvidløgsbrød
5

Del brød på langs. Placer brød på bagepladen med lam, når der er 8 min tilbage, og dryp med hvidløgsolie. Bag i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Bland salat, bagte rodfrugter, balsamico, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Skær lam i skiver.

Server
6

Anret rodfrugtsalat og lam på tallerkener. Drys med pistacienødder. Server med hvidløgsbrød og mynteyoghurt.