I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen, sammen med timian og hvidløg. Et smukt, og velsmagende tilbehør er en rodfrugtsalat med ovnbagte gulerødder og rødbeder, salatmix og balsamico. Vi serverer lam og rodfrugtsalat med hvidløgsbrød, kølende mynteyoghurt og hakkede pistacienødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
2 stk
Rødbede
1 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder)
1 pose
Mynte
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
60 g
Blandet salat
15 ml
Balsamico
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
efter behov
Smør (trin 3)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag lam ud af køleskabet. Krydr med et nip salt*, og rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Opvarm en stegepande på middel varme. Steg lam med fedtsiden nedad i 8-9 min. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm både. Skær gulerødder (uskrællet) i 1 cm tykke skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Pres eller hak hvidløg fint. Tilsæt en klat smør*, timian [2 stilke | 4 stilke] og halvdelen af hvidløg til panden, og skru op til middelhøj varme. Brun lam på alle sider i 30 sek, og overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad (sørg for at få al timiansmør med). Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir.
Hak pistacienødder groft. Hak mynte fint. Bland yoghurt, mynte og et nip salt* og peber* i en lille skål. Bland resterende hvidløg, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* i en anden lille skål.
Del brød på langs. Placer brød på bagepladen med lam, når der er 8 min tilbage, og dryp med hvidløgsolie. Bag i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Bland salat, bagte rodfrugter, balsamico, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Skær lam i skiver.
Anret rodfrugtsalat og lam på tallerkener. Drys med pistacienødder. Server med hvidløgsbrød og mynteyoghurt.