Poké bowl! Hvad er nu det for noget spændende? Retten poké bowl kommer fra Hawaii og kendetegnes ved, at man serverer forskellige ingredienser ved siden af hinanden i en skål, og selvfølgelig bliver man ikke snydt for en skøn dressing som tilbehør. I aften fylder vi vores poke bowls med ris og vidunderlig stegt tofu, pak choi og gulerødder marineret i woksauce. Retten får ekstra farve, smag og bid af at toppes med chili og cashewnødder. Aftenens lækre dressing er en cremet sojamayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Cashewnødder
250 g
Tofu
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
200 g
Pak choi
1 stk
Gulerod
1 stk
Rød chili
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
150 g
Jasminris
3 dl
Vand
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt ris, rør rundt og lad simre på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær agurk i tynde skiver. Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver. Hak pak choi groft. Snit chili fint. Hak cashewnødder groft.
Skær tofu i 2 cm tern. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg tofu under omrøring i 4 min, eller indtil gylden. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken.
Bland mayonnaise og sojasauce i en lille skål. TIP: Rør rundt igen lige inden servering.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod i 3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt pak choi, og steg i 2 min. Tilsæt woksauce, et skvæt vand* og tofu, og rør godt rundt.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med tofu, grøntsager og agurk. Dryp med sojamayo. Drys med chili og cashewnødder.