En fantastisk alt i én ret med masser af farver og smag. Aftenens spændende tyrkiske kyllingeskål indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt og gulerod, samt smukke granatæblekerner. Vi topper vores dejlige kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Peberfrugt
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pose
Bredbladet persille
½ dåse
Tomatpuré
½ stk
Granatæble
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
300 g
Kyllingebryststrimler
½ g
Chiliflager
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 5)
Bring saltet vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], yoghurt [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Imens, hak rødløg og peberfrugt fint.
Skræl gulerod, og skær i små tern.
Rul granatæble [1/2 stk, 2P] mellem hænderne, så frøene løsnes, og skær over på midten. Løsn frøene med hænderne i en skål med vand. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middel varme.
Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk], og steg videre i 1-2 min.
Imens, pluk persille.
Vend grøntsager og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i gryden med færdigkogt bulgur.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg kylling med marinade i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret bulgur i dybe tallerkener.
Top med kylling og granatæblefrø.
Dryp med resterende yoghurt.
Drys med et nip chiliflager og resterende persille.
TIP: Undlad chiliflagerne, hvis du ikke er til stærk mad.