topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kyllingebowl

Tyrkisk kyllingebowl

med persillebulgur og syrlig granatæble

En fantastisk alt i én ret med masser af farver og smag. Aftenens spændende tyrkiske kyllingeskål indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt og gulerod, samt smukke granatæblekerner. Vi topper vores dejlige kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 pose

Bredbladet persille

½ dåse

Tomatpuré

½ stk

Granatæble

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

300 g

Kyllingebryststrimler

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2600 kJ
Kalorier (kcal)621 kcal
Fedt21.4 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat54.2 g
Sukker25.6 g
Protein46.4 g
Salt3.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Bring vand [3 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], yoghurt [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, hak rødløg og gulerod (uskrællet) fint.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], sukker [1 tsk I 2 tsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 1-2 min.

Bland grøntsager og bulgur
4

Imens, pluk persille.

Vend grøntsager og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i gryden med færdig bulgur.

Steg kylling
5

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med marinade i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener.

Top med kylling og granatæblefrø.

Dryp med resterende yoghurt.

Drys med persille og et nip chiliflager [½ pose, 2P].

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.