En fantastisk alt i én ret med masser af farver og smag. Aftenens spændende tyrkiske kyllingeskål indeholder marineret kylling, bulgur med løg, peberfrugt og gulerod, samt smukke granatæblekerner. Vi topper vores dejlige kyllingebowl med cremet yoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Peberfrugt
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pose
Bredbladet persille
1 dåse
Tomatpuré
½ stk
Granatæble
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
300 g
Kyllingebryststrimler
½ g
Chiliflager
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Bland kylling, Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], yoghurt [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Imens, hak rødløg og gulerod (uskrællet) fint.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg, peberfrugt og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré, sukker [1 tsk I 2 tsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 1-2 min.
Imens, pluk persille.
Vend grøntsager og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i gryden med færdig bulgur.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med marinade i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret bulgur i dybe tallerkener.
Top med kylling og granatæblefrø.
Dryp med resterende yoghurt.
Drys med persille og et nip chiliflager [½ pakke, 2P].
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.