Udon nudler kommer fra Japan og er lavet af mel, vand og salt. De kendetegnes ved deres hvide farve, og ved at de er tykkere end almindelige nudler. I aften blander vi dem i en dejlig salat med kålblanding, gulerod, forårsløg, og en dressing med fraiche, BBQ-sauce og sojasauce. Vi topper med BBQ-stegt kylling og frisk limesaft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder Soja, Sesam)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ stk
Lime
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4 min, eller indtil bløde-
Gem nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
Vend nudler med olivenolie [1 spsk I 2 spsk].
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med BBQ-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i 2 min på hver side, indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Snit forårsløg fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland fraiche, BBQ-sauce, sojasauce, nudelvand og et nip peber i en stor skål.
Vend nudler, kålblanding, gulerod og forårsløg i dressingen.
Skær kylling i tynde skiver.
TIP: Tilsæt mere vand, hvis nudlerne virker tørre.
TIP: Tilsæt kødsaft fra kylling til salat for ekstra smag.
Anret nudelsalat i dybe tallerkener, og drys med sesamfrø.
Top med kylling, og pres limejuice over.