I aften frister vi med kikærter stegte med en glaze af sojasauce, honning, aquafaba og umamisauce. Vi serverer umamiglaserede kikærter med ponzugrøntsager med peanuts, aromatiske jasminris, hvidløgsolie, spicy srirachayoghurt og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Umamisauce
(Indeholder Sesam, Soja, Hvede, Gluten, Bløddyr)
1 pakke
Kikærter
12.5 g
Honning
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
75 g
Radiser
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
10 g
Sriracha
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Hvedemel (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Gem lage [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål, og hæld resten fra kikærter.
Vend sojasauce, honning [1/2 pakke, 2P], umamisauce og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen med lage.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og hvidløg i en anden lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter i 5-7 min, eller indtil gyldne.
Halver radiser.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær agurk i tynde stave.
Hak peanuts groft.
Bland radiser, agurk, peanuts, gulerod, ponzudressing, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2] og et nip peber i en mellemstor skål.
Tilsæt glace til stegepanden med kikærter, og lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er tyknet og kikærterne er glaserede.
Bland sriracha [1/2 pakke, 2P] og yoghurt i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Anret ris i dybe tallerkener, og dryp med hvidløgsolie.
Top med salat, kikærter og koriander.
Server med srirachayoghurt.