En spændende ret med masser af forskellige smage i perfekt harmoni. Bulgur får ekstra smag af at blive kogt sammen med kyllingebouillon. Kikærterne bages med peberfrugt, tomater og hvidløg, og blandes derefter med bulgur og spinat. Vi serverer grøntsager og bulgur med sprødstegt kylling, karamelliserede rødløg og en cremet persilledressing med fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Tomat
½ pakke
Kikærter
4 g
Panamad
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
4 g
Kyllingebouillon
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
280 g
Kyllingebryst
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1.5 tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde.
Skær peberfrugt og tomat i 3 cm tern.
Skyl kikærter [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med Panamad. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Placer hvidløg (uskrællet) på samme bageplade, og bag i ovnen i 15 min.
Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] til gryden med kogende vand, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur i tilbage i gryden.
Skær rødløg i 1 cm tykke både.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1,5 tsk | 3 tsk] og et nip salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Hak persille fint.
Bland færdigbagte grøntsager, spinat, bulgur, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål.
Pres hvidløg ud af skallen, mos med en gaffel, og bland med persille (gem lidt til anretning), yoghurt, et skvæt vand og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret bulgursalat og kylling i dybe tallerkener.
Top med rødløg.
Drys med resterende persille.
Server med persilledressing.