En spændende ret med masser af forskellige smage i perfekt harmoni. Bulgur får ekstra smag af at blive kogt sammen med kyllingebouillon. Kikærterne bages med peberfrugt, tomater og hvidløg, og blandes derefter med bulgur og spinat. Vi serverer grøntsager og bulgur med sprødstegt kylling, karamelliserede rødløg og en cremet persilledressing med yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Tomat
½ pakke
Kikærter
4 g
Panamad
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
4 g
Kyllingebouillon
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
280 g
Kyllingebryst
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1.5 tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 4,5 dl] i kog i en gryde.
Skær peberfrugt og tomat i 3 cm tern.
Skyl kikærter [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt og peber, og vend sammen. Placer hvidløg (uskrællet) på samme bageplade. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil kikærterne er gyldne.
Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] til gryden med kogende vand, og kog i 9-10 min på middel varme, eller indtil ‘al dente'.
Skær rødløg i 1 cm både.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1,5 tsk | 3 tsk] og et nip salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Skyl spinat.
Bland færdigbagte grøntsager, spinat, bulgur, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål.
Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt persille, yoghurt og et nip salt og peber, og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så dressingen får en flydende konsistens.
Anret bulgur og kylling i dybe tallerkener.
Top med rødløg.
Server med persilledressing.