Gør hverdagen til en fest med lækre vegetarburritos! Bløde tortillabrød bliver fyldt med saftig plantefars, ris, spinat, fraiche og en fantastisk Pico de Gallo med tomat, rødløg, koriander, jalapeño og limesaft. En hverdagsfavorit, der også passer godt til weekenden!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Majs
½ stk
Løg
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Jalapeno
1 stk
Lime
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
5 g
Tex-Mex
1 dåse
Tomatpuré
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1.5 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand* [1,5 dl | 3 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris [½ pose, 2P] og salt* [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg. TIP: Fjern ikke låget!
Hæld væde fra majs. Hak løg [½ stk, 2P] og tomat fint. Skær lime i både. Flæk jalapeño [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Hak koriander groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat, og hak groft.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt plantefars, halvdelen af rødløg og et nip salt* og peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, tomatpuré, Panamad og vand* [½ dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min. Tag panden af varmen, og tilsæt majs. Smag til med salt* og peber*.
Bland tomat, koriander, jalapeño, resterende rødløg, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. TIP: Spring jalapeñoen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Varm tortillabrød i 10 sek i mikrobølgeovnen eller på en tør pande. Tilsæt ris til panden med pantefars, og vend sammen.
Fyld tortillabrød med spinat, plantefars, ris, en klat fraiche og pico de gallo, og rul sammen til burritos. Server med limebåde og overskydende fyld.