Her har vi skabt en innovativ opskrift på et spændende alternativ til den klassiske hotdog. Vi laver en fyldig sauce af plantefars, tomatpuré og spændende krydderier. Så fylder vi vores chili dogs med saucen, syltede rødløg med koriander og spicy srirachamayonnaise. Dejligt tilbehør er hjemmelavede, sprøde fritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
2 stk
Pølsebrød
(Indeholder Hvede, Havre, Gluten Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Nødder, Sesam)
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Røget paprika
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
1 stk
Æble
½ stk
Rødløg
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ g
Chiliflager
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1.5 dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. Vend rødløg i skålen, og stil til side.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl spinat.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland spinat, æble og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.
Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg plantefars i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Tilsæt røget paprika og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], ketchup [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1,5 dl | 3 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Lav et snit i pølsebrød [1/2 pakke, 2P], og varm direkte på risten i ovnen i 2-3 min.
Vend koriander i skålen med rødløg lige inden servering.
Vend salat med olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk].
Fyld pølsebrød med plantefars, og top med srirachamayonnaise og rødløg.
Anret chili dogs, fritter og salat på tallerkener.
Server med resterende srirachamayonnaise.