Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kølende creme fraiche

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Mælk
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Ketchup

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

½ stk

Rød chili

1 stk

Grøn peberfrugt

2 stk

Gulerod

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Grøntsagsbouillon

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)983 kcal
Energi (kJ)4114 kJ
Fedt37.06 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat121.27 g
Sukker27.8 g
Protein32.35 g
Salt5.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og rødløg under omrøring i 1-2 min.

Tilsæt plantefars
4

Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Tex-Mex, og steg videre under omrøring i 30 sek.

Lav sauce
5

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sukker* [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt* og peber*. Hak koriander [1/2 pose, 2P] groft. Skær lime i både.

Server
6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener. Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med koriander. Server med tortillachips og limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image