I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med sprødt hvidløgsbrød og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Aubergine
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
50 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Rul pizzadej [1/2 stk, 2P] (og medfølgende bagepapir) ud.
Skær aubergine i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).
Hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint (gem et par blade til anretning).
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og et nip salt i 4-5 min, eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min.
Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.
Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce [1/2 pakke, 2P], og drys med finrevet ost.
Gratinér i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.
Overfør pizzadej til samme bageplade, og fold sammen, så den er tredobbelt. Prik små huller i dejen med fingrene.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], resterende hvidløg og resterende persille i en lille skål, og hæld over pizzadej. Drys med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.
Anret moussaka i dybe tallerkener.
Top med persilleblade.
Server med hvidløgsbrød.