Vegetarisk plantefars-moussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk plantefars-moussaka

Vegetarisk plantefars-moussaka

med bagt aubergine og friskbagt hvidløgsbrød

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en vidunderlig vegetarisk moussaka med plantefars, løg, tomater og bagt aubergine. Vi topper vores moussaka med mornaysauce og ost, og serverer den med sprødt hvidløgsbrød og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Byg
Soja
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Pizzadej

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Aubergine

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

50 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)759 kcal
Energi (kJ)3175 kJ
Fedt38.7 g
Mættet fedt7.9 g
Kulhydrat62.6 g
Sukker14.1 g
Protein28.9 g
Salt4.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Rul pizzadej [1/2 stk, 2P] (og medfølgende bagepapir) ud.
Skær aubergine i 1 cm skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil til møre (vend halvvejs).

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille fint (gem et par blade til anretning).

Lav sauce
3

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, løg, halvdelen af hvidløg og et nip salt i 4-5 min, eller indtil løgene er bløde.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], halvdelen af persille, Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min.

Gratiner moussaka
4

Overfør halvdelen af sauce til et ildfast fad.

Top med aubergine, resterende sauce og mornaysauce [1/2 pakke, 2P], og drys med finrevet ost. 

Gratinér i ovnen i 14-15 min, eller indtil gylden.

Bag hvidløgsbrød
5

Overfør pizzadej til samme bageplade, og fold sammen, så den er tredobbelt. Prik små huller i dejen med fingrene.

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], resterende hvidløg og resterende persille i en lille skål, og hæld over pizzadej. Drys med et stort nip salt, og bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden.

Server
6

Anret moussaka i dybe tallerkener.

Top med persilleblade. 

Server med hvidløgsbrød.