Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Her kommer en opdateret version af en af vores mest populære opskrifter. Denne asiatiske poké bowl laver du med jasminris smagt til med aromatisk hvidløg og ingefær, og toppet med stegte svampe, gulerod og løg. Frisk agurk og syltede løg giver retten det lille ekstra, sammen med asiatisk dressing og et spejlæg på toppen. Yummie!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Agurk
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
2 stk
Gulerod
200 g
Champignon
1 stk
Rødløg
1 g
Chiliflager
1 pose
Koriander
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Lime
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 stk
Æg (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
3 spsk
Vand (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Riv ingefær fint, og pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.
Steg hvidløg og ingefær i 1 min.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk |1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær svampe i kvarte.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, vand [3 spsk | 6 spsk], halvdelen af rødløg, salt [1/2 tsk |1 tsk] og sukker [1/4 tsk |1/2 tsk] i en skål, og stil til side.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe, gulerod og resterende rødløg i 4-5 min.
Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], et nip chiliflager, et skvæt limesaft og et stort nip peber, og steg videre i 1 min.
Overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Slå æg [2 stk | 4 stk] ud i panden, og drys med et nip sesamfrø.
Spejl i 3-4 min, og krydr med et nip salt og peber.
Hak koriander groft.
Si væde fra rødløg.
Anret ris, grøntsager, agurk og rødløg i dybe tallerkener.
Top med spejlæg, asiatisk mayonnaise, koriander og resterende sesamfrø [1/2 pakke, 2P].
Server med limebåde.