Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en skøn gryderet med ovnbagt aubergine, løg, ingefær, tomat, kokosmælk og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala sauce og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores tikka masala med gyldne ingefærris og kølende, mild mynte-'raita'.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
1 dåse
Tomatpuré
30 g
Tikka masala
150 g
Basmatiris
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
125 ml
Kokosmælk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
4 g
Mild Mahal
1 stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, halvdelen af Ginger Ninja og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Imens, skær aubergine i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre og let brunet.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak mynte groft.
Skær agurk i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grøntsagsbouillon, og steg videre i 1 min.
Tilsæt tomatpuré, tikka masala, vand [1/2 dl | 1 dl], kokosmælk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og et skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Imens, bland agurk, mynte (gem lidt til anretning), yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et skvæt limesaft i en skål.
Tilsæt bagt aubergine til stegepanden, og vend sammen.
TIP: Spring mynten over, eller brug mindre, hvis du ikke er til smagen.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med tikka masala.
Drys med resterende mynte.
Server med mynte-'raita' og resterende limebåde.