topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tikka masala

Vegetarisk tikka masala

med sprøde korianderchips og kølende yoghurt

I aften laver vi en skøn gryderet med kikærter, løg, ingefær, tomat, fløde og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores Tikka Masala med luftige ris, korianderchips, agurk og kølende yoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

1 stk

Løg

½ dåse

Tomatpuré

½ stk

Ingefær

4 g

Curry-On

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Agurk

1 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 dl

Vand (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 5)

1 tsk

Sukker (trin 5)

¼ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)974 kcal
Energi (kJ)4076 kJ
Fedt46.3 g
Mættet fedt17.6 g
Kulhydrat109.9 g
Sukker15.6 g
Protein22.6 g
Salt5.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Steg løg
2

Imens, hak løg fint, og riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. 

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middel varme.

Steg løg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt ingefær, Mild Mahal, Curry-On, tikka masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 2 min. 

Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.

Forbered råvarer
3

Imens, skyl kikærter under koldt vand i en si.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Skær agurk i 1 cm tern.

Hak koriander fint (gem nogle blade til anretning). 

Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 3 cm tykke strimler.

Lav korianderchips
4

Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et nip salt og peber og halvdelen af koriander i en lille skål. 

Fordel tortillabrød på en bageplade med bagepapir, og dryp med korianderolie. 

Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Tilsæt kikærter
5

Tilsæt kikærter, madlavningsfløde, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk] til stegepanden, når saucen har simret i 10 min, og lad simre videre uden låg i 5-6 min.

Tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk], smag til med salt, og tag panden af varmen.

Bland agurk, resterende koriander, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], et stort skvæt limesaft og et nip salt i en skål.

Server
6

Anret tikka masala i dybe tallerkener.

Top med en klat yoghurt og korianderblade. 

Server med korianderchips, ris, agurk og resterende yoghurt i skåle.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image