I aften laver vi en skøn gryderet med kikærter, løg, ingefær, tomat, fløde og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores Tikka Masala med luftige ris, korianderchips, agurk og kølende yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
1 stk
Løg
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Curry-On
4 g
Mild Mahal
30 g
Tikka masala
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
1 stk
Agurk
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
10 g
Ingefærpasta
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 dl
Vand (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 tsk
Sukker (trin 5)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middel varme.
Steg løg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal, Curry-On, tikka masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 2 min.
Tilsæt vand [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 10 min.
Imens, skyl kikærter under koldt vand i en si.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skær agurk i 1 cm tern.
Hak koriander fint (gem nogle blade til anretning).
Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 3 cm tykke strimler.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et nip salt og peber og halvdelen af koriander i en lille skål.
Fordel tortillabrød på en bageplade med bagepapir, og smør med korianderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Tilsæt kikærter, madlavningsfløde, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1 tsk | 2 tsk] til stegepanden, når saucen har simret i 10 min, og lad simre videre uden låg i 5-6 min.
Tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk], smag til med salt, og tag panden af varmen.
Bland agurk, resterende koriander, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], et stort skvæt limesaft og et nip salt i en skål.
Anret tikka masala i dybe tallerkener.
Top med en klat yoghurt og korianderblade.
Server med korianderchips, ris, agurk og resterende yoghurt i skåle.