topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tikka masala

Vegetarisk tikka masala

med bagt aubergine og persille-'raita'

I aften laver vi en skøn gryderet med ovnbagt aubergine, løg, ingefær, tomat, kokosmælk og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores tikka masala med gyldne ingefærris og kølende, mild persille-'raita'.

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

90 ml

Kokosmælk

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

30 g

Tikka masala

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

1 stk

Aubergine

4 g

Mild Mahal

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til raita

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2402 kJ
Kalorier (kcal)574 kcal
Fedt18.7 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat90.3 g
Sukker15 g
Protein14.1 g
Salt6.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, halvdelen af Ginger Ninja og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag aubergine
2

Imens, skær aubergine i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør og let brunet.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skær lime i både.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak persille groft.

Skær agurk i 1 cm tern.

Lav tikka masala
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grøntsagsbouillon, og steg videre i 1 min.

Tilsæt tomatpuré, tikka masala, vand, kokosmælk, salt, sukker, et nip peber og et skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Lav raita
5

Imens, bland agurk, persille, yoghurt, salt og et skvæt limesaft i en skål.

Tilsæt bagt aubergine til stegepanden, og vend sammen.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med tikka masala og raita.

Server med resterende limebåde.