I aften laver vi en skøn gryderet med ovnbagt aubergine, løg, ingefær, tomat, kokosmælk og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores tikka masala med gyldne ingefærris og kølende, mild persille-'raita'.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
90 ml
Kokosmælk
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
30 g
Tikka masala
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Aubergine
4 g
Mild Mahal
1 pose
Bredbladet persille
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til raita
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, halvdelen af Ginger Ninja og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær aubergine i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør og let brunet.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille groft.
Skær agurk i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grøntsagsbouillon, og steg videre i 1 min.
Tilsæt tomatpuré, tikka masala, vand, kokosmælk, salt, sukker, et nip peber og et skvæt limesaft, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Imens, bland agurk, persille, yoghurt, salt og et skvæt limesaft i en skål.
Tilsæt bagt aubergine til stegepanden, og vend sammen.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med tikka masala og raita.
Server med resterende limebåde.