I aften laver vi en skøn gryderet med kikærter, løg, ingefær, tomat, fløde og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og vores færdiglavede krydderiblanding Mild Mahal. Vi serverer vores Tikka Masala med luftige ris, korianderchips, agurk og kølende yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 pakke
Kikærter
10 g
Ingefærpasta
4 g
Curry-On
1 stk
Agurk
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
30 g
Tikka masala
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
4 g
Mild Mahal
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til løg
2 dl
Vand til sauce
2 spsk
Olie til urteolie
½ tsk
Salt til urteolie
¼ tsk
Salt til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
¼ spsk
Olie til grøntsager
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak løg fint.
Smelt smør i en stegepande på middel varme.
Steg løg med salt i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal, Curry-On, tikka masala og tomatpuré, og steg videre i 2 min.
Tilsæt vand, bring i kog, og lad simre under låg på middellav varme i 10 min.
Imens, skyl kikærter under koldt vand i en si.
Skær lime i både.
Skær agurk i 1 cm tern.
Hak koriander fint (gem nogle blade til anretning).
Skær tortillabrød i 3 cm tykke strimler.
Bland olivenolie, salt og et nip peber og halvdelen af koriander i en lille skål.
Fordel tortillabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med korianderolie.
Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.
Tilsæt kikærter, madlavningsfløde, salt og sukker til stegepanden, når saucen har simret i 10 min, og lad simre videre uden låg i 5-6 min.
Tilsæt limesaft, smag til med salt, og tag panden af varmen.
Imens, bland agurk, resterende koriander, olivenolie, et stort skvæt limesaft og et nip salt i en skål.
Anret tikka masala i dybe tallerkener.
Top med en klat yoghurt og korianderblade.
Server med korianderchips, ris, agurk og resterende yoghurt i skåle.