Her byder vi på en vidunderlig opskrift, der byder på masser af spændende smager. Vi skal nemlig lave en lækker tortellonigratin, fyldt med skønne råvarer! Vi blander tortelloni med tomater, peberfrugt, hvidløg, skalotteløg, chili og creme fraiche. Vi topper med panko og ost, og gratinerer herlighederne i ovnen. Vi serverer vores gratin med smuk grøn rucola, smagt til med balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Skalotteløg
2 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Basilikum
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
300 g
Tortelloni m. ricotta og spinat
(Indeholder Mælk, Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja)
40 g
Rucola
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Hak hvidløg og skalotteløg fint.
Skær tomat og peberfrugt i 2 cm tern.
Hak basilikum groft.
Skyl rucola under koldt vand i en si.
Bland panko, finrevet ost, solsikkefrø, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor (ovnsikker) stegepande på middelhøj varme.
Svits tomatpuré [½ dåse, 2P], hvidløg og skalotteløg i 30 sek.
Tilsæt tomat, peberfrugt og basilikum, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt crème fraiche, grøntsagsbouillon og vand [2 dl | 4 dl], og lad simre i 2-3 min.
Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
Tilsæt pasta, og vend sammen i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pastaen er 'al dente'.
Tilsæt eventuelt et ekstra skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
TIP: Overfør det hele til et ildfast fad, hvis stegepanden ikke er ovnsikker.
Drys med pankoblanding, og gratiner i ovnen i 5-7 min, eller indtil sprød og gylden.
Vend rucola med balsamico [½ pakke, 2P] i en skål.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.
Anret tortellonigratin i dybe tallerkener.
Top med rucola.