Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
'Dan dan'-nudler stammer fra den kinesiske provins Sichuan og består af nudler, som serveres i en krydret sauce eller bouillon. I aften krydrer vi vores bouillon med sojasauce, tahini, ingefærkrydderi og miso. Vi server nudler og stegt pak choi i den fantastiske bouillon, og topper med hoisinstegt plantefars, chili-hvidløgsolie, frisk koriander og crunchy peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ g
Chiliflager
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pak choi
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 pose
Koriander
1 stk
Gulerod
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt plantefars, gulerod, hoisinsauce og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg i 4-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål med låg.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Hæld vand fra, og skyl under koldt vand i en si.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Hak pak choi groft.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg pak choi og Ginger Ninja i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce, tahini, misopasta og vand i [3 dl | 6 dl], og lad simre i 2-3 min.
Tilsæt nudler lige inden servering, og vend sammen.
Anret nudler og bouillon i skåle.
Top med plantefars.
Dryp med chili-hvidløgsolie.
Drys med koriander og peanuts.