I aften går den kulinariske rejse til Grækenland! Vi laver saftige linsedeller, der får masser af smag af persille, oregano og græsk salatost. Samtidig bager vi kartofler og peberfrugt i ovnen. Vi har selvfølgelig også tid til at lave en frisk tzatsiki, som fuldender retten. Så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Peberfrugt
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Grønne linser
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Kartofler
1 g
Oregano, tørret
2 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1.5 tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys med halvdelen af oregano, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på bagepladen, når der er 15 min tilbage.
Hak basilikum fint. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver cherrytomater.
Skyl linser under koldt vand* i en si. Bland linser, løg, persille, hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], panko, salt* [1,5 tsk | 3 tsk], et stort nip peber*, resterende oregano og halvdelen af hvidløg i en skål. Tilsæt æg* [2 stk| 4 stk] og halvdelen af salatost, og rør godt rundt.
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme. Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 5-6 min på hver side, eller indtil gyldne. TIP: Vend ikke for tidligt, da kan de gå i stykker.
Riv agurk [1/2 stk, 2P] groft, og pres væde ud gennem en si. Bland agurk, yoghurt og resterende hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Tag bagepladen med fritter og peberfrugt ud af ovnen, og vend med cherrytomater og basilikum (gem lidt til anretning).
Anret kartofler og deller på tallerkener. Drys med resterende salatost og basilikum. Server med tzatziki.