Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften drømmer vi os væk til Middelhavet i stor stil. Vidunderlige plantefarsboller får den perfekte smag, når de krydres med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi serverer vores plantefarsboller med stegte grønne bønner og cherrytomater og et fantastisk spinat-ostebrød. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
150 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Grønne bønner
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud.
Pres eller riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt, halvdelen af hvidløg, salt [1/4 tsk |1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Bland plantefars, Middelhavsdrøm, æg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Rul fars til plantefarsboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.
TIP: Farsen vil være temmelig våd, så vær forsigtig, når du former dem.
Skyl spinat, og hak groft.
Smuldr salatost.
TIP: Sørg for at tørre spinaten ordentligt, så den ikke frigør vand, når den bages.
Overfør pizzadej til en anden bageplade. Drys med salatost og spinat i midten, og fold tredobbelt. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og drys med sesamfrø og et nip salt.
Bag plantefarsboller og spinat-ostebrød i ovnen i 10-12 min, eller indtil brødet er gyldent og plantefarsbollerne er gennemtilberedte.
Imens, skær ender af grønne bønner.
Halver cherrytomater.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg videre 1 min.
Smag til med salt og peber.
Anret plantefarsboller og grøntsager på tallerkener.
Skær spinat-ostebrød i trekanter (2 pr. person).
Server med tzatziki.