Vegetariske plantefarsboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske plantefarsboller

Vegetariske plantefarsboller

med spinat-ostebrød og hjemmerørt tzatziki

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet i stor stil. Vidunderlige plantefarsboller får den perfekte smag, når de krydres med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi serverer vores plantefarsboller med stegte grønne bønner og cherrytomater og et fantastisk spinat-ostebrød. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Sulfitter
Hvede
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Pizzadej

(Indeholder Hvede, Gluten)

150 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

150 g

Grønne bønner

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1249 kcal
Energi (kJ)5228 kJ
Fedt54.8 g
Mættet fedt21.7 g
Kulhydrat115.1 g
Sukker13.8 g
Protein55.8 g
Salt7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav tzatziki
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud.

Pres eller riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af hvidløg, salt [1/4 tsk |1/2 tsk] og et nip peber i en skål. 

Form plantefarsboller
2

Bland plantefars, Middelhavsdrøm, æg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Rul fars til plantefarsboller (4 pr. person), og fordel på en bageplade med bagepapir.

TIP: Farsen vil være temmelig våd, så vær forsigtig, når du former dem. 

Forbered råvarer
3

Skyl spinat, og hak groft. 

Smuldr salatost.

TIP: Sørg for at tørre spinaten ordentligt, så den ikke frigør vand, når den bages. 

Bag spinat-ostebrød
4

Overfør pizzadej til en anden bageplade. Drys med salatost og spinat i midten, og fold tredobbelt. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og drys med sesamfrø og et nip salt.

Bag plantefarsboller og spinat-ostebrød i ovnen i 10-12 min, eller indtil brødet er gyldent og plantefarsbollerne er gennemtilberedte.

Steg grøntsager
5

Imens, skær ender af grønne bønner.

Halver cherrytomater. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og cherrytomater i 2-3 min. Tilsæt resterende hvidløg, og steg videre 1 min.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret plantefarsboller og grøntsager på tallerkener.

Skær spinat-ostebrød i trekanter (2 pr. person).

Server med tzatziki.