Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Man må ikke lege med maden. For det meste. Vi opfordrer nemlig til at gøre en undtagelse, når ungerne skal være med til at lave en smuk ‘sol’ af delikate grøntsagsbøffer. Og husk nu ‘solstrålerne’, eller, som vi voksne nogle gange kalder dem; gulerødder. Ved siden af får I en salat med nudler, rødkål og sprøde forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
½ stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
½ pose
Sukkerærter
10 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Rødkål, skåret
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
25 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
2 stk
Æg (trin 4)
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs.
Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og skyl nudler under koldt vand* i en si. TIP: Vandet skal være salt som havvand.
Bland rødkål, halvdelen af spidskål og eventuelt en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Masser med hænderne i 30 sek, eller indtil blød. Bland srirachamayonnaise [1/2 pakke, 2P] med et skvæt vand* i en lille skål.
Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær, resterende spidskål og halvdelen af gulerod, og rør rundt. Tilsæt panko, krydr med et nip peber* og et stort nip salt*, og rør sammen.
Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Vend nudler, sojasauce [2 tsk | 4 tsk] og resterende gulerod og sukkerærter i skålen med kål, og smag til med salt*, peber* og eventuelt sojasauce.
Anret fritters og salat på tallerkener. Top med det grønne forårsløg. Dryp med srirachamayonnaise.