topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske "solfritters"

Vegetariske "solfritters"

med "satellitsalat", nudler og forårsløg

Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Man må ikke lege med maden. For det meste. Vi opfordrer nemlig til at gøre en undtagelse, når ungerne skal være med til at lave en smuk ‘sol’ af delikate grøntsagsbøffer. Og husk nu ‘solstrålerne’, eller, som vi voksne nogle gange kalder dem; gulerødder. Ved siden af får I en salat med nudler, rødkål og sprøde forårsløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Børnevenlig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

½ stk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

½ pose

Sukkerærter

10 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 g

Rødkål, skåret

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder Hvede, Gluten)

25 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2376 kJ
Kalorier (kcal)568 kcal
Fedt13.7 g
Mættet fedt2.3 g
Kulhydrat84.4 g
Sukker16.6 g
Protein21.9 g
Salt1.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs.

 

Kog nudler
2

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og skyl nudler under koldt vand* i en si. TIP: Vandet skal være salt som havvand.

Forbered salat
3

Bland rødkål, halvdelen af spidskål og eventuelt en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Masser med hænderne i 30 sek, eller indtil blød. Bland srirachamayonnaise [1/2 pakke, 2P] med et skvæt vand* i en lille skål.

 

Bland fars
4

Pisk æg* [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær, resterende spidskål og halvdelen af gulerod, og rør rundt. Tilsæt panko, krydr med et nip peber* og et stort nip salt*, og rør sammen.

 

Steg solfritters
5

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme. Form fars til fritters (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Vend nudler, sojasauce [2 tsk | 4 tsk] og resterende gulerod og sukkerærter i skålen med kål, og smag til med salt*, peber* og eventuelt sojasauce.

 

Server
6

Anret fritters og salat på tallerkener. Top med det grønne forårsløg. Dryp med srirachamayonnaise.