Her byder vi på en spændende luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin steak, som toppes med lime-ingefær glaze. Lækkert tilbehør er grønne bønner med ristede løg, en skøn mangosalsa og ris stegt med hvidløg og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Forårsløg
150 g
Jasminris
½ stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime, økologisk
1 pose
Thaibasilikum
½ stk
Ingefær
300 g
Angus Striploin
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Grønne bønner
1 stk
Løg
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1.5 spsk
Hvedemel (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 tsk
Sukker (trin 4)
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Pres eller hak hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg og forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Hak thaibasilikum fint. Skær ender af grønne bønner. Bland mango, resterende forårsløg, et stort skvæt limesaft, et nip salt* og peber*, og halvdelen af chili i en skål.
Skær løg i tynde skiver. Skil skiverne ad, og kom dem i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt hvedemel [1,5 spsk | 3 spsk], og bland så løgene er dækket. Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min, eller indtil gyldne og sprøde. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og stil til side.
Tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], vand* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg og chili til stegepanden (skyl af først), og lad simre på middelhøj varme i 2-3 min. Overfør glaze til en skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg grønne bønner i 5-6 min, eller indtil møre, og krydr med et nip peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. Skær bøffer i tynde skiver. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Anret bøffer, grønne bønner og ristede løg på tallerkener. Øs glaze over bøfferne. Top med mangosalsa. Drys med thaibasilikum. Server med ris.