topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk Angus Striploin

Vietnamesisk Angus Striploin

med mangosalsa, grønne bønner & ristede løg

Her byder vi på en spændende luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin steak, som toppes med lime-ingefær glaze. Lækkert tilbehør er grønne bønner med ristede løg, en skøn mangosalsa og ris stegt med hvidløg og forårsløg.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Forårsløg

150 g

Jasminris

½ stk

Mango

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime, økologisk

1 pose

Thaibasilikum

½ stk

Ingefær

300 g

Angus Striploin

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Grønne bønner

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1.5 spsk

Hvedemel (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3485 kJ
Fedt31.63 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat93.79 g
Sukker21.1 g
Protein41.29 g
Salt1.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Pres eller hak hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg og forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Lav mangosalsa
2

Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Hak thaibasilikum fint. Skær ender af grønne bønner. Bland mango, resterende forårsløg, et stort skvæt limesaft, et nip salt* og peber*, og halvdelen af chili i en skål.

Steg løg
3

Skær løg i tynde skiver. Skil skiverne ad, og kom dem i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*. Tilsæt hvedemel [1,5 spsk | 3 spsk], og bland så løgene er dækket. Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min, eller indtil gyldne og sprøde. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og stil til side. 

Steg bønner
4

Tilsæt limesaft [1/2 spsk | 1 spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], vand* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg og chili til stegepanden (skyl af først), og lad simre på middelhøj varme i 2-3 min. Overfør glaze til en skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg grønne bønner i 5-6 min, eller indtil møre, og krydr med et nip peber*. 

Steg Angus striploin
5

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. Skær bøffer i tynde skiver. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Anret bøffer, grønne bønner og ristede løg på tallerkener. Øs glaze over bøfferne. Top med mangosalsa. Drys med thaibasilikum. Server med ris.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image