Denne vietnamesiske ret med stegt kuller og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil blive en favorit for hele familien. Vi serverer vores kuller med luftige ris og frisk mango, gulerod og agurk. Vi topper herlighederne med en spicy lime-sojasauce med chili og ingefær og frisk mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 pose
Mynte & koriander
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skræl ingefær, og riv fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 4 tsk], sojasauce og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte og koriander fint.
Skær agurk i 1 cm stave.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret ris, mango, gulerod og agurk i dybe tallerkener.
Top med fisk og sauce.
Drys med mynte og koriander.