Hun har gjort det igen! Sophie, vores kok, serverer en jackpot ret som ingenting. Denne vietnamesisk-inspirerede kyllingeret kombinerer alle de grundlæggende smage med fingerspidsfornemmelse, og hver bid giver en smag af sødt, surt, salt, umami og bittert på en genial måde. Og så lidt ekstra sting takket være chili. peanuts giver perfekt knas, risen er perfekt kogt med aromatisk hvidløg, og den syltede gulerod er prikken over i'et. Bedst af alt er at det er en super simpel opskrift, du ikke kan fejle med, og at maden er klar på en halv time.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Peanuts
300 g
Kyllingelårfilet
100 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
25 ml
Hvidvinseddike
1 pose
Mynte & koriander
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
200 g
Pak choi
¼ tsk
Salt
3 tsk
Sukker
3 dl
Vand
2 spsk
Hvedemel
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Skær lime i både. Fjern overskydende fedt fra kylling på et andet skærebræt. Skær i tern. TIP: Fedt tilfører smag, så fjern ikke det hele.
Bland hvidvinseddike og vand* [2 spsk, 2 pers. | 4 spsk, 4 pers.] med et nip sukker* og salt* i en skål. Vend gulerod i skålen. Vend kylling med hvedemel*, salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og et nip peber* i en stor skål. Bland sojasauce, sukker*, et skvæt limesaft og resterende hvidløg til en marinade i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*. Stil til side på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min.
Tag panden af varmen. Tilsæt marinade. Vend med kylling. Hak peanuts groft. Hak mynte og koriander groft. Snit chili fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, pak choi og gulerod. Drys med peanuts, mynte, koriander og chili. Server med resterende limebåde.