I aften skal vi lave mad inspireret af det vietnamesiske køkken. Vi panerer kylling inden vi steger den, og så blander vi den med en skøn marinade med sojasauce, sukker, lime og hvidløg. Vi serverer vores vietnamesiske kylling med cremet hvidløgsris, sprødstegt pak choi, syltet gulerod, frisk mynte, koriander og chili, knasende penauts, og spicy sriracha mayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
1 pose
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Gulerod
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
2 spsk
Mel til kød
¼ tsk
Salt til kød
2 tsk
Sukker til marinade
½ spsk
Olie til stegning
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak pak choi groft.
Skær lime i både.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend gulerod i skålen.
Hæld lage fra inden servering.
Vend kylling med hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Bland sojasauce, sukker, et stort skvæt limesaft og resterende hvidløg i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg pak choi i 2-3 min, eller indtil blød. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål med låg.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule ved behov) på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Tag panden af varmen, tilsæt marinade, og vend sammen.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak peanuts groft.
Hak mynte og koriander groft.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Anret hvidløgsris, kylling, pak choi og gulerod i dybe tallerkener.
Top med peanuts, mynte, koriander og chili.
Server med srirachamayonnaise og resterende limebåde.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.