topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med vilde ris & myntesalat

I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod / myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær & chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.

Tags:
Hurtig
Let at lave
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

20 g

Peanuts

300 g

Kyllingebryststrimler

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)684 kcal
Energi (kJ)2863 kJ
Fedt22.28 g
Mættet fedt2.1 g
Kulhydrat74.82 g
Sukker10.8 g
Protein46.61 g
Salt3.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

Bland marinade
2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær (uskrællet) fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Bland limeskal, hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft og halvdelen af chili i en lille skål. Tilsæt sojasauce og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. 

Bland myntesalat
3

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak mynte groft. Bland mynte (gem lidt til anretning), salat og halvdelen af gulerod i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt*. Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland asiatisk mayonnaise
5

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Hak peanuts groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med kylling og myntesalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Drys med peanuts og resterende mynte og chili.