I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Vilde ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
60 g
Blandet salat
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Bland hvidløg, ingefær, et skvæt limesaft, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af chili i en lille skål.
Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte groft.
Bland en smule olivenolie, et skvæt limesaft, mynte (gem lidt til anretning), salat, halvdelen af gulerod og et nip salt og peber i en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt, og krydr med et nip salt.
Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak peanuts groft.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og myntesalat.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med peanuts og resterende mynte og chili.