I aften laver vi en velsmagende og nem kyllingebowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Langkornede ris og gulerod/myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lækre kylling marineret i hvidløg, ingefær og chili. Vi topper den skønne bowl med asiatisk mayo, chili og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 pose
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
300 g
Kyllingebryststrimler
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
60 g
Blandet salat
150 g
Langkornede hvide ris
40 g
Sød chilisauce
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær lime i både.
Bland hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sød chilisauce, et skvæt limesaft, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Skyl salat.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak mynte groft.
Bland et skvæt limesaft, mynte, salat, halvdelen af gulerod og et nip salt i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt marinade og resterende gulerod, og steg videre i 2-3 min, eller indtil velduftende.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak peanuts groft.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og myntesalat.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Drys med peanuts.