topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk oksekød

Vietnamesisk oksekød

med hvidløgskogte ris og friske grøntsager

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime, økologisk

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 tsk

Sukker (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)685 kcal
Energi (kJ)2865 kJ
Fedt21.33 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat90.08 g
Sukker24.1 g
Protein34.42 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Skræl ingefær, og riv fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.

Steg oksekød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
5

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Hak mynteblade og koriander fint.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.