Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime, økologisk
2 stk
Gulerod
250 g
Hakket oksekød
1 pose
Mynte & koriander
2 tsk
Sukker (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Skræl ingefær, og riv fint.
Bland chili, limesaft [1 spsk | 2 spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade, og lad simre i 8-10 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl gulerod, og riv groft. Hak mynteblade og koriander fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*.