Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
½ stk
Mango
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
225 g
Hakket oksekød
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefær
2 stk
Gulerod
1 spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 tsk
Sukker til marinade
1 spsk
Olie til marinade
½ spsk
Olie til stegning
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Skræl ingefær, og riv fint.
Bland chili, limesaft, ingefær, sukker, sojasauce, olivenolie og resterende hvidløg i en lille skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i tynde skiver.
Skræl gulerod, og riv groft.
Hak mynte og koriander fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander.