topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk oksekød

Vietnamesisk oksekød

med hvidløgskogte ris og friske grøntsager

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

½ stk

Mango

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

225 g

Hakket oksekød

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefær

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 tsk

Sukker til marinade

1 spsk

Olie til marinade

½ spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3547 kJ
Kalorier (kcal)848 kcal
Fedt39.7 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat95 g
Sukker23.7 g
Protein31.9 g
Salt4.7 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både.

Skræl ingefær, og riv fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft, ingefær, sukker, sojasauce, olivenolie og resterende hvidløg i en lille skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg oksekød
4

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt marinade, og lad simre i 2-3 min.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
5

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i tynde skiver.

Skræl gulerod, og riv groft.

Hak mynte og koriander fint.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander.