topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk plantefarsbowl

Vietnamesisk plantefarsbowl

med hvidløgskogte ris og sød mangosalsa

En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smage. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.

Tags:
Stærk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulerod

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

2 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

3 efter behov

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)828 kcal
Energi (kJ)3464 kJ
Fedt39.98 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat90.4 g
Sukker24.9 g
Protein24.06 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Riv ingefær fint. Riv halvdelen af gulerod (uskrællet) groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.

Steg plantefars
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil brunet, og sænk til middel varme. Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft [1 spsk | spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, et skvæt vand, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Forbered frugt og grønt
4

Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær agurk i 1 cm tern. Hak koriander og mynte fint.

Bland urtemayonnaise
5

Bland mayonnaise, et skvæt vand*, et nip salt* og peber* og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål. Bland agurk, mango og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med mangosalsa, gulerod og plantefars. Dryp med urtemayonnaise. Drys med resterende koriander og mynte.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image