En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smage. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Ingefær
2 stk
Gulerod
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
3 efter behov
Vand (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Riv ingefær fint. Riv halvdelen af gulerod (uskrællet) groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil brunet, og sænk til middel varme. Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft [1 spsk | spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, et skvæt vand, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær agurk i 1 cm tern. Hak koriander og mynte fint.
Bland mayonnaise, et skvæt vand*, et nip salt* og peber* og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål. Bland agurk, mango og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med mangosalsa, gulerod og plantefars. Dryp med urtemayonnaise. Drys med resterende koriander og mynte.