topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk plantefarsbowl

Vietnamesisk plantefarsbowl

med hvidløgskogte ris og sød mangosalsa

En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesisk smag. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulerod

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

150 g

Vilde basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

2 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3298 kJ
Kalorier (kcal)788 kcal
Fedt36.5 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat88.1 g
Sukker25 g
Protein24.8 g
Salt4.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

Imens, flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Riv ingefær fint.

Riv halvdelen af gulerod groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil let brunet, og sænk til middel varme.

Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft [1 spsk | spsk], ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, et skvæt vand og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet. 

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Hak agurk fint. 

Hak koriander og mynte fint.

Bland urtemayonnaise
5

Bland mayonnaise, et skvæt vand, et nip salt og peber og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål.

Bland agurk, mango og et nip salt og peber i en stor skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med mangosalsa, gulerod og plantefars.

Dryp med urtemayonnaise.

Drys med resterende koriander og mynte.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image