En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesisk smag. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Ingefær
2 stk
Gulerod
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Langkornede hvide ris
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Riv ingefær fint.
Riv halvdelen af gulerod groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil let brunet, og sænk til middel varme.
Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft [1 spsk | spsk], ingefær [2 tsk | 4 tsk], sukker [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, et skvæt vand og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i 1 cm tern.
Hak koriander og mynte fint.
Bland mayonnaise, et skvæt vand, et nip salt og peber og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål.
Bland agurk, mango og et nip salt og peber i en stor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med mangosalsa, gulerod og plantefars.
Dryp med urtemayonnaise.
Drys med resterende koriander og mynte.